Brandbu Seniordans

Glad i å danse? Bli med Brandbu Seniordans onsdager i Trivselshuset i Brua!

Leder/instruktører: Marit Tingelstad, tel: 93063605.
                               
Ta med matpakke!

Det er åpent for nye medlemmer. Som nytt medlem får du hjelp og instruksjon en halv time med instruktør før de andre kommer. For øvrig er alle danserne flinke til å hjelpe nye medlemmer. 


Mange er glade i å danse, men mangler noen å danse med. I Seniordans er ikke dette noe problem, utfordringen med manglende dansepartner løser de ved hjelp av røde og blå bånd. Da spiller det ingen rolle om du er kvinne eller mann. Det danses i ring eller i rekke og dansepartnerne skifter til stadighet.

Dyktige instruktører sørger for at både gamle og nye danser "sitter" som de skal, og at alle får med seg både lette og mer intrikate trinn i alle de forskjellige dansene.
Musikken som det danses til er variert og fengende. Taktfaste steg forplanter seg i huset og latteren sitter løst hos danserne. 


Seniordanserne arrangerer felles turer eller deltar på turer arrangert av Seniordans Norge.

 

10 år med dans

Klubbhuset i Moen var pyntet til fest da rundt 90 gjester var samlet for å feire Brandbu Seniordans 10 års jubileum. 


Blant gjestene var også Bjørg Reuter, som i 2001 tok initiativet til å starte en seniordansklubb i Brandbu. Gran frivilligsentral ble en samarbeidspartner i starten. Marie og Martin Halleland og Odd Kristoffersen hadde alle gått kurs i seniordans og ble med i interimsstyret og var viktige inspiratorer og bidro som instruktører sammen med Bjørg Reuter.


Brandbu Seniordans hadde allerede det første året over 40 medlemmer. Orhagen aktivitetshus, som er frivilligsentralens lokaler, ble fast møteplass og allerede etter noen få måneder ble gruppa delt og de danset to dager i uka. Enkelte medlemmer var med begge dagene. Brandbu Seniordans hadde på det meste 47 medlemmer.

Bjørg Reuter var leder og danseleder frem til 2003, da Odd Kristoffersen tok over som leder.

Karsten Kaspersen overtok ledervervet i 2005.

Brandbu Seniordans kan også skryte på seg at tre andre seniordansgrupper har hatt sitt utspring fra eller fått hjelp til etablering: Gran Seniordans, Lunner Seniordans og Jevnaker Seniordans.


Danseiveren har i alle år vært stor og de fleste holder tritt så lenge de klarer. De møter andre dansegrupper på felles samlinger innenlands og på turer til Danmark, Tyskland og Spania. Felles har de dansene, som er lik uavhengig av hvor du kommer fra. Et godt miljø er viktig for at alle skal trives. Det er noe seniordanserne er bevisste på og gode vennskap knyttes.

Brandbu Seniordans er fortsatt veldig aktive og ønsker seg flere nye danseglade medlemmer med på laget.


Gran frivilligsentral gratulerer med jubileet og setter stor pris på samarbeidet og ikke minst på det gode humøret og den glade musikken dere bringer med dere inn i huset.


Kontakt

Nedre Hagali 4
2760 Brandbu

Organisasjonsnummer
979541619

Sosiale media

2021 © Stiftelsen Gran frivilligsentral (01.07.2020)