INVASJONEN fra Hadeland

En dokumentar med en plagsomt påtrengende aktualitet og en bred analyse av Hadelanregionens lokalhistorie. Analysen settes i sammenheng med det nasjonale bildet i 1716 og 1940.

Regissørens rikholdige filmarkiv suppleres med materiale fra ulike museer, tause krigsmonumenter og samtaler med tidsvitner og deres etterkommere. Øyenvitneberetninger og autentiske enkeltskjebner trekker seeren med seg inn i krigshistoriens dreieskive. Demokratiforståelse med ytringsfrihetens betydning som overordnet prinsipp er ramme både i komposisjon og innhold. Grunntonen i "INVASJONEN" er lengselen etter frihet. "INVASJONEN" er en viktig film, for historien har en tendens til å gjenta seg. Men aldri på samme måte. 

Norges største krigsdokumentar der bl.a. ukjente aspekter rundt Kongens Nei og Blücher-senkningen settes i sammenheng med Hadelandsregionen. Filmen er et skjæringspunkt mellom nasjonal og lokal krigshistorie. Et filmatisk vågestykke og et identifikasjonsanker for hele Hadelandsregionen. BRANDBU KINO SØN. 22. OKT. KL. 15:30. Forsvarets anmeldelse av filmen (utdrag): "Kompleksiteten og ambisjonsnivået til regissøren holder et svært høyt nivå, og krever sitt av publikum. Formmessig er filmen en fryd; som publikum suges man som nærmest inn i den dramatiske historien. Mengden historisk materiale som er fremskaffet er imponerende." - OBERSTLØYTNANT GUNNAR GABRIELSEN Billetter og info kan også fås her: https://www.facebook.com/events/1055025022183545



2024 © Stiftelsen Gran frivilligsentral (01.07.2020)