Elvelangs Vigga i fakkellys

Elvelangs Vigga

Høstjevndøgn - natt og dag er like lange over hele verden - solen blir svakere - innhøsting - heksenes høsttakkefest - kombinasjon av Matteusmesse 21. september og Mikkelsmesse 29. september.... Høstjevndøgns symbolikk og mystikk utgjør rammen for den store kulturelle mønstringen i Gran:

"Elvelangs Vigga i fakkellys"

Elektrisk belysning langs Vigga vil bli erstattet av ca 1000 fakler og vi inviterer til kulturvandring der man opplever forskjellige kunstneriske og kulturelle innslag i form av lys, visuelle opplevelser, dans og toner.

Elvelangs Vigga 2014

Tusen takk til alle som bidro til folkevandringen langs Vigga! Det var flere hundre som bidro frivillig med underholdning og oppgaver før, underveis og etterpå. Når nesten 2500 mennesker også velger å være med på turen langs Vigga, så vitner det om et rikt kulturliv og en dugnadsvilje vi skal være stolte av i Gran kommune! Tror vi kan si at Elvelangs Vigga har blitt en tradisjon vi ønsker å fortsette med! På gjensyn torsdag 17. september 2015
Hilsen fra arrangørene: Hadeland Seniorforum, Gran frivilligsentral og Kulturkontoret Lunner og Gran.

http://www.hadeland.net/Nyheter/lokale_nyheter/article7592386.ece
http://www.hadeland.net/Nyheter/article7592391.ece  


Foto: Finn Halland

Elvelangs Vigga 2013

Med over 30 kulturelle innslag og bortimot 2000 som deltok på vandringen, må vi kunne si at Elvelangs Vigga nok en gang ble en suksess, og har kommet for å bli. Alle underholdere og andre hjelpere stilte frivillig, og vi ønsker å takke dere alle for at dere bidro til å gjøre dette til en fantastisk, stemningsfull kveld! På gjensyn 2014!

Reportasje i Hadeland

http://www.hadeland.net/Nyheter/lokale_nyheter/article6872852.ece
http://www.hadeland.net/lokale_bildeserier/article6873623.ece

Foto: Finn Halland

Elvelangs Vigga i fakkellys 2013

Høstjevndøgn - natt og dag er like lange over hele verden - solen blir svakere - innhøsting - heksenes høsttakkefest - kombinasjon av Matteusmesse 21. september og Mikkelsmesse 29. september.... Høstjevndøgns symbolikk og mystikk utgjør rammen for årets store kulturelle mønstring i Gran: "Elvelangs Vigga i fakkellys" torsdag 19. september kl 1930. Elektrisk belysning langs Vigga vil bli erstattet av ca 1000 fakler og vi inviterer til kulturvandring der man opplever forskjellige kunstneriske og kulturelle innslag i form av lys, visuelle opplevelser, dans og toner.

elvelangs_plakat_2013

Elvelangs Vigga i fakkellys 2012
Mellom 12 og 1500 deltok under vandringen langs Vigga fra Brandbu til Båthavna i Røykenvik i et fantastisk flott høstvær. Kjølig, mørkt men vindstille bidro til en opplevelse utenom det vanlige. 23 kulturutøvere fra ulike sjangre bidro. Sang, kor, dans, korps, jazz, trekkspill, teater, torader, Gigong og en utstilling av bilder samt uroer i fantasifulle figurer som Design og håndverksfag fra Hadeland Videregående skole hadde ansvaret for. Til og med Nøkken hadde tatt plass ute i elva. Aleksandersen Lyd og Lys hadde lyssatt elva fra noen av broene i tillegg til enkelte plasser langs elva. 1200 fakler og bålkurver lyste vei de snaut fire kilometerne turen varte. Ved veis ende ventet varm høstsuppe og deilig eplekake og kaffe som alle kunne få kjøpt. Tillaget og servert med godt humør av Brandbu Bygdekvinnelag. Hadeland Rotary sørget for at det var tente lys.

TUSEN TAKK til alle som bidro til gjennomføringen av denne kvelden. Et samarbeid det står respekt av.Hilsen Per Christian Christensen - Hadeland Seniorforum, Irene Thoresen - Gran frivilligsentral og Else Hagen Lyngstad - Lunner og Gran Kulturkontor

Omtale i Hadeland: http://www.hadeland.net/Nyheter/lokale_nyheter/article6247737.ece

Bilder, fotograf: Knut Sterud

2012

elvelangs_plakat

 

Høstjevndøgn - natt og dag er like lange over hele verden - solen blir svakere - innhøsting - heksenes høsttakkefest - kombinasjon av Matteusmesse 21. september og Mikkelsmesse 29. september.... Høstjevndøgns symbolikk og mystikk utgjør rammen for årets store kulturelle mønstring i Gran:

"Elvelangs Vigga i fakkellys" torsdag 20. september kl 1930. 

Elektrisk belysning langs Vigga vil bli erstattet av ca 1000 fakler og vi inviterer til kulturvandring der man opplever forskjellige kunstneriske og kulturelle innslag i form av lys, visuelle opplevelser, dans og toner.

 

 

Elvelangs Vigga i fakkellys 2011

Med nesten 1000 deltakere ble den første utgaven av Elvelangs Vigga en kjempesuksess! Mye fin og stemningsfull underholdning underveis. Vi ønsker å takke alle som deltok for kjempeinnsats og tror vi har lagt grunnlaget for noe som kan bli en tradisjon!

Kontakt

Nedre Hagali 4
2760 Brandbu

Organisasjonsnummer
979541619

Sosiale media

2021 © Stiftelsen Gran frivilligsentral (01.07.2020)