Flyktning venn i Gran

Vil du være en "veiviser" inn i det norske samfunnet.

Gran kommune har bosatt, og skal bosette flere flyktninger som kommer fra flere steder i verden. Det er ikke alltid like lett å komme fra et land langt borte, og ikke ha kunnskap om det landet man kommer til (språk/kultur mv..)

Nå du melder deg som flyktning venn, vil vi forsøke å koble deg opp med en flytning (familie?). Du skal følge opp flyktningen i henhold til hva dere avtaler. Det bør ha en varighet av 9-12 mnd..

Du som venn skal fungere som en veileder og bindeledd til lokalsamfunnet. Kan kan dreie seg om råd og vink om hvor offentlige kontorer er, hvor mye lær man har på seg når det er minus 20 grader, bursdagsfeiringer, søppelsortering ol.. Man kan også bare gå på kino, kafe, fotballkamp, eller bare besøke hverandre. Hovedhensikten er at guiden skal hjelpe til å bli kjent med det norske samfunnet, dets uskrevne og skrevne regler. det er ønske at man legger opp til mest mulig kommunikasjon på norsk.

Etter at du har meldt deg som flyktning venn, kan vi ta en liten samtale, og få høre hva du tenker/ønsker/interesser. Som flyktning venn må du signere taushetserklæring.

Det forventes (antas) at du vil bruke ca. 1-2 timer i uka i 9-12 mnd. Etter avtalt varighet er det opptil dere om dere vil fortsette å møtes (flere får venner for livet, etter å ha vært flyktning venn).



2024 © Stiftelsen Gran frivilligsentral (01.07.2020)